“Artificiële intelligentie is al lang geen toekomstmuziek meer. Het zit verweven in alle aspecten van het dagelijks leven. Van (bijna) zelfrijdende auto’s tot en met de newsfeed van de social media platforms. Maar hoe werkt dat onder de motorkap? Wie is ervoor verantwoordelijk? Het is belangrijk om alle Belgen te informeren en te betrekken bij deze ontwikkeling. Alleen zo houden we de toekomst veilig, transparant en eerlijk.”

Bovenstaand citaat komt uit een interview van Bloovi met oprichter Jim Stolze uit februari 2019. Lees hieronder hoe zijn AI-Cursus is geland in België.

AI is te belangrijk om alleen aan tech-bedrijven over te laten

AI is te belangrijk om over te laten aan grote techbedrijven en overheden. Mondige burgers en kritische consumenten kunnen ervoor zorgen dat de technologie op de juiste manier wordt ingezet. Een nationale AI-cursus kan daarbij helpen. De cursus is in Nederland al door meer dan 170.000 mensen gevolgd waaronder zelfs hare majesteit koningin Máxima.

Op uitnodiging van Samsung was Jim daarna uitgenodigd om te spreken bij de Universiteit Gent, als openingsspreker van de Digital Economy Day. Ter plekke ontstond zoveel enthousiasme over een “AI cursus voor iedereen” dat Samsung het initiatief nam ook ook andere universiteiten aan te haken om te zien of een Vlaamse versie van de cursus mogelijk zou zijn.

Als snel was de Vlaamse AI-Cursus een feit! In samenwerking met de Universiteit van Vlaanderen en Samsung is er nu dus een gratis online cursus artificiële intelligentie (AI ). Bekende Belgen als Lieven Scheire en Steven van Belleghem spraken hun support uit.

En francais?

Ook Delhaize ziet hoe belangrijk AI is voor de toekomt van België. Dankzij hun support zijn alle teksten uit het Vlaams ook naar het Frans vertaald en werden in de Belgische AI-Week ook alle video’s ondertiteld. Vandaar dat we nu spreken over de Belgische AI-Cursus.