Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen, hebben we hieronder alvast de vaak gestelde vragen beantwoord.

 1. Wat betekent AI?
 2. Waarom deze cursus?
 3. Hoelang duurt de cursus?
 4. Wat kost de cursus?
 5. Krijg ik een diploma?
 6. Waar vind ik de paperclip of ‘Bijlagen’?
 7. Ik kan het certificaat nergens vinden?
 8. Waarom wordt mijn voortgang niet opgeslagen?
 9. Worden de video’s nog ondertiteld?
 10. Komt de cursus ook in het Engels beschikbaar?
 11. Kan ik nog meer van Jim Stolze leren?
 12. Kan mijn bedrijf helpen met de cursus?


Als je een vraagt stelt via het chat-venster of e-mail, is de kans groot dat een medewerker van Elephant Road of RMMBR je te woord staat. Zij helpen je graag verder met de cursus!

1. Wat betekent AI?

AI staat voor artificiële (of kunstmatige) intelligentie. Het is de intelligentie waarmee machines, software en apparaten zelfstandig problemen oplossen. In zekere zin imiteren ze hierbij het denkvermogen van de mens. AI- systemen volgen algoritmen, herkennen patronen en maken vervolgens zelf beslissingen. En net zoals mensen, worden zij door te oefenen steeds beter.


2. Waarom deze cursus?

AI is al lang geen toekomstmuziek meer. Het zit verweven in alle aspecten van ons dagelijks leven, maar leidt nog regelmatig tot discussie. Wat is AI eigenlijk precies? En hoe ver willen we gaan met de ontwikkelingen? Het doel van deze basiscursus voor alle Nederlanders is dat iedereen goed geïnformeerd de discussie kan aangaan.

Ondanks de indrukwekkende ontwikkelingen, staat de technologie van AI nog in de kinderschoenen. Door de hele samenleving te betrekken kan AI een technologie worden van en voor ons allemaal – en niet alleen voor de techbedrijven. AI heeft namelijk impact op ons allemaal.

Daarom willen de initiatiefnemers van deze cursus dat iedereen op de hoogte is van de kansen én uitdagingen van AI. Bovendien is de Nationale AI-cursus de perfecte opstap voor mensen die over dit boeiende onderwerp door willen leren.


3. Hoe lang duurt de cursus?

Een track duurt gemiddeld zo’n 30 minuten. De bibliotheek met extra verdiepend materiaal wordt continu aangevuld, inclusief AI-cases uit de praktijk. Al het materiaal samen kun je in 4 – 6 uur tot je nemen.


4. Wat kost de cursus?

De cursus is gratis te volgen, dankzij onze partners. Je hoeft dus niets te betalen voor het bekijken van het lesmateriaal, het beantwoorden van de vragen en het ontvangen van je diploma.


5. Krijg ik een diploma van de cursus?

Ja, dat krijg je! Als je alle tracks hebt voltooid, ontvang je een certificaat.


6. Waar vind ik de paperclip of 'Bijlagen'?

Nadat je een track afsluit, zie je op de startpagina ‘Bijlagen’ staan. Daarin vind je alles waar in de track naar wordt verwezen.7. Ik kan het certificaat nergens vinden?

Mocht je je certificaat niet kunnen downloaden, mail dan naar info@ai-cursus.nl. Ons team overhandigt je je welverdiende certificaat dan persoonlijk. Ondertussen werken we hard door om technische moeilijkheden in de cursus op te lossen.


8. Waarom wordt mijn voortgang niet opgeslagen?

Ons team werkt hard door om technische moeilijkheden in de cursus op te lossen. Mocht je de cursus wel hebben afgerond, mail dan naar info@ai-cursus.nl om je certificaat te ontvangen.


9. Worden de video’s nog ondertiteld?

De Nationale AI-cursus is ondertiteld en daardoor ook toegankelijk voor doven en slechthorenden. Je kunt in de videoplayer de ondertitels aanzetten door op ‘CC’ (closed captions) te klikken. Er verschijnen dan Nederlandse ondertitels onderaan de video geoptimaliseerd voor doven en slechthorenden.


10. Komt de cursus ook in het Engels beschikbaar?

Na het succes van de Nederlandstalige versie van de cursus, kregen we ook het verzoek om deze versie naar het Engels te vertalen. Dit bijvoorbeeld voor internationale medewerkers van Nederlandse bedrijven. Vanaf 10 oktober komt de Engelse versie online.


11. Kan ik nog meer van Jim Stolze leren?

In maart lanceert Elephant Road het programma Digitale Transformatie van Jim Stolze. In het Nederland én in het Engels. Dit programma leert je hoe sommige organisaties exponentieel groeien door gebruik te maken van onder andere AI. Benieuwd?


12. Ik werk bij een bedrijf. Kunnen wij de cursus verder helpen?

Jazeker. Ons doel is om 1% van de Nederlandse bevolking te bereiken. Dit kan alleen als we samen met partners zorgen voor een brede distributie. Goed om te weten: de inhoud van de cursus wordt volledig door ons team en deelnemende hoogleraren bepaald. Contentpartners kunnen door middel van een case hun gebruik van AI-toepassingen laten zien aan de Nederlandse bevolking. De cases zijn toelichtingen en praktische voorbeelden, gelinkt aan de inhoud van de cursus.

Interesse om bij te dragen? Stuur een mail naar partners@ai-cursus.nl.