AI-cursus voor jong en oud komt naar Vlaanderen

Brussel, 30 maart 2020

Vlaanderen werkt van thuis uit. Van jong tot oud; iedereen belt met collega’s, klasgenoten en leraren. Dat geeft thuiswerken een boost en biedt ook mogelijkheden om je kennis bij te spijkeren. Met de gratis online AI-cursus bijvoorbeeld, die jong en oud vertelt over Artificial Intelligence (AI), de mogelijkheden ervan en hoe AI de wereld nu en in de toekomst verandert. Samsung is officieel partner van de AI-Cursus in België en Nederland.

“De huidige periode brengt heel wat uitdagingen met zich mee voor de bedrijfswereld, het gezinsleven en schoolgaande kinderen. Het is ook een uitgelezen moment om die extra tijd nuttig te gebruiken en met AI een future proof skill aan te leren”, zegt Menno van den Berg, President van Samsung Benelux en een van de facilitators van de AI-cursus. “Doordat Samsung de in Nederland populaire AI-cursus uitbreidt naar Vlaanderen, kunnen ook Vlamingen gratis en in zes uur te weten komen hoe artificiële intelligentie de wereld nu en straks verder zal veranderen.”

De AI-cursus is ideaal om jezelf te ontwikkelen in tijden van sociale afzondering. Het geeft je daarnaast de kans iets te leren over een nieuw onderwerp, dat ook nog toekomstbestendig is. Mensen die weten hoe zij met AI moeten omgaan, zijn voorbereid op de toekomst. Samsung verwacht dat AI-technologie samen met 5G en het Internet of Things (IoT) de toekomst vormgeven.

De AI-cursus bestaat uit 8 lessen:

  1. Een kijkje in de wereld van AI
  2. Wat is AI?
  3. Is een zoekmachine ook AI?
  4. Machine learning
  5. Deep Learning
  6. AI in het dagelijks leven
  7. AI en de regels
  8. Het werk van de toekomst

Na het voltooien van de zes uur durende AI-cursus ontvang je een certificaat.


Aanbevolen artikelen