Doe mee met Vlaanderen Helemaal Digitaal en roep ook uw bedrijven en organisaties op om mee te werken. Samen brengen we digitale oplossingen dichterbij de noden in Vlaanderen.

Taskforce

Door de COVID-19 uitbraak nam de overheid heel ingrijpende maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, zo ingrijpend dat we zoveel mogelijk naar digitale oplossingen overschakelen om de wereld verder te laten draaien. Denk aan bedrijven die versneld en uitgebreider gaan telewerken, de zorgsector die via online gesprekken de groeiende eenzaamheid wil aanpakken, of een platform dat hotels de mogelijkheid biedt om vrije bedden uit te lenen aan ziekenhuizen die er nood aan hebben. In alle sectoren zijn de uitdagingen vandaag groot en biedt digitaal heel wat opportuniteiten. Daarom richt de Vlaamse overheid met ondersteuning van imec en het Stuurorgaan Vlaams Informatie- en ICT-Beleid de taskforce Vlaanderen Helemaal Digitaal op. 

Deze taskforce zal alle digitale initiatieven die bedrijven, maatschappij en overheden beter kunnen doen werken in kaart brengen, onderling afstemmen en promoten.