Waarom is AI zo belangrijk en hoe gebruiken we het?

Gepubliceerd in rubriek : Nieuws   Op datum : juli 23, 2020


Denk jij bij de woorden “artificiële intelligentie” spontaan aan sciencefiction films en futuristische robots? Je bent lang niet de enige! Toch moet je het niet zo ver zoeken: AI maakt vandaag al deel uit van een aantal toestellen en apps die je dagelijks gebruikt. Die leuke TV-series of films die Netflix je voorstelt op basis van je kijkersprofiel? Of die gerichte reclame die je op social media te zien krijgt op basis van cookies? Zo simpel kan AI zijn. Maar het kan nog zoveel meer betekenen!

Op zoek naar dit soort antwoorden, vroegen we Samsung naar de mogelijkheden van AI voor hun producten en diensten.

1. Wat is jullie visie op AI?

De 500 miljoen toestellen die wij bij Samsung elk jaar verkopen verbonden en intelligent maken? Challenge accepted! Wij geloven dat AI persoonlijk en voorspellend moet zijn zodat het van betekenisvolle en toegevoegde waarde is. Dankzij onze diverse productportfolio hebben wij bovendien de unieke kans om jou een echte connected lifestyle aan te bieden. Altijd een epic shot scoren omdat de camera van je S20 razendsnel objecten of gezichten detecteert, elk beeld uit oude familiefilmpjes omzetten naar 8K-resolutie om ze op je QLED TV opnieuw te beleven of een technische vraag over een van je toestellen aan onze chatbot Sam stellen? Dit kan allemaal en wordt het nieuwe normaal dankzij kunstmatige intelligentie (AI). Ons doel is om via AI en zelflerende technieken steeds meer (huishoudelijke) apparaten met elkaar te laten communiceren om het jou extra makkelijk te maken.

2. Hoe zou je jullie focus omschrijven?

Technologie ontwikkelen die jouw dagelijkse routine eenvoudiger maakt en je zo toelaat meer te doen van wat je graag doet. Om AI toegankelijk te maken, hebben we Bixby en de SmartThings app ontwikkeld. Zij zorgen voor een naadloze ervaring en een eenvoudige manier om al je toestellen met elkaar te verbinden. What’s in it for you? Je kan altijd en overal van artificiële intelligentie genieten: in je auto, op kantoor of waar je ook bent. Daarom is het voor ook een absolute must om AI op een verantwoordelijke en volledig transparante wijze te brengen. Hoe we dit doen? Door onze AI algoritmes inclusief te maken, door de bescherming van jouw informatie en privacy voorop te stellen en het voor jou makkelijk te maken te begrijpen wat Samsung met data doet en hoe we die data verwerken.


Samsung is mede-initiatiefnemer van de Vlaamse AI-Cursus.