Delhaize

Gepubliceerd in rubriek : Partners   Op datum : mei 28, 2020


Delhaize is officieel partner van de Vlaamse AI-Cursus. Tijd voor drie belangrijke vragen aan hun BI Manager: Filip van den Put.


Filip van den Put

1. Waarom ondersteunen jullie de Vlaamse AI cursus ?

AI en data hebben een transformerende impact op de maatschappij, op ieder individu en op de manier waarop bedrijven zakendoen. Data wordt steeds belangrijker voor ons bedrijf en onze maatschappij. Wij willen als bedrijf graag helpen om aan ieder individu de mogelijkheid te geven om te leren wat je met AI kan doen en hoe je AI en data op een verantwoordelijke manier kan gebruiken om een betere en gezondere maatschappij te creëren.


2. Hoe belangrijk is AI voor Delhaize?

AI is overal in ons bedrijf. Het helpt ons om de Belg, en meer specifiek onze klanten, gezonder te maken. Daarnaast maken we door AI onze bedrijfsprocessen duurzamer en efficiënter, van geautomatiseerde magazijnen en levering aan huis tot het gebruik van machine Learning bij het aanvullen van de supply chain en het optimaliseren van ons assortiment waardoor we een duurzamer bedrijf worden met minder voedselverspilling,


3. Kun je daar een voorbeeld van geven?

Als supermarktketen kunnen we een verschil maken in het bewustzijn van onze klanten over wat ze eten en kunnen we onze klanten gezonder voedsel aanbieden. Mensen zien ons als hun partner om hen te helpen beter te leven. Door het gebruik van artificiële intelligentie en data kunnen we onze klanten beter informeren door bijvoorbeeld voedingsnavigatiesytemen te promoten zoals nutriscore of persoonlijk dieetadvies te geven door middel van het gebruik van apps en klantenkaarten.